Sådan reducerer du kløen når eksemen rammer 

Det er ikke noget værre end når eksemen begynder at blusse op, og den kløende hudlidelse begynder at sprede sig til flere steder på kroppen. En kløen som er svær ikke at afreagere på, og således fører til en forværrende faktor. Heldigvis finder der mange måder hvorpå man kan forsøge at distancere sig fra dette, og i stedet vende opmærksomheden på noget bedre. 

Eksem er en ganske almindelig hudlidelse som hele 15-20% af børn og unge lider af. Der er derfor ingen grund til at bekymre sig, men alene det kløende udslæt kan dog godt få en til at gemme sig indenfor og begrave sig under dynen. Har du fremkaldt den allergiske reaktion, bør du læse med her, hvor vi guider til hvad du kan lave når kløen indtræder. 

Slæng dig foran fjernsynet 

For at fjerne fokus fra det kløende udslæt, kan det være en god ide at lade sig optage af noget andet som virkelig interesserer en. Sæt din yndlingsfilm på, eller se en spændende fodboldkamp. Måske er du fan af fodboldholdet Barcelona? – i givent fald kan du tjekke Barcadanmark.dk ud, og således blive klogere på mere om de forskellige spillere og hvornår der afholdes kampe. Er du ikke den store fodboldfan eller sportsentusiast findes der også spændende og lærerige dokumentarer som oftest vises som flow tv, eller fede streamingtjenester der tilbyder et stort udvalg af serier og film. 

Hop i hyggetøjet 

Kløen kan i mange tilfælde blive forværret af tætsiddende eller ubehageligt tøj. Find derfor dit yndlings joggingsæt frem eller gå ind på hjemmehygge.dk og bestil noget af deres lækre hyggetøj hjem. Gå gerne efter noget der sidder løst til kroppen, for således ikke at irritere udslættet yderligere. Dette er den perfekte anledning til virkelig at holde en afslapningsdag med ren selvforkælelse.